40 AYET 40 HADİS YARIŞMASI 30 Mayıs 2022 günü okulumuzda

Mrt

KTS etkinliği kapsamında 1 Mart 2022 Salı günü, okulumuz Türkçe Öğretmenlerinden Özlem Kara hocamızın danışmanlığında okulumuzda sekizinci sınıf öğrencilerimizi Geleneksel Sanatlarımızdan olan EBRU SANATI ile buluşturduk.  Kızlarımız bu geleneksel sanatı icra etmenin heyecanını yaşadılar, kendilerine ve sanatsal duyularına olan güveni artırdılar.

Yine okulumuzun Edebiyat Öğretmenlerinden, Ahmet Uçar liderliğinde, fotoğrafçılık ve şiiri bir araya getiren, " Erguvan okumalar " grubu "Bir şiir bir fotoğraf" adlı sergide eserlerini sergilediler.

Çocuklarımızın eğitim ve sanat kariyerlerini en üst seviyeye taşımalarını canı gönülden diliyoruz.

Mrt

03.03.2022 tarihinde okulumuz 8/A sınıfı öğrencilerimiz ile birlikte Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesine ziyaret gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin motive olması ve ilimizde seçebilecekleri nitelikli okullar hakkında bilgilendirilmeleri amacıyla gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimiz, öğrencilerimiz tarafından oldukça faydalı olmaktadır. Sınıf rehber öğretmenimize ve bizleri samimiyetle ağırlayan müdür yardımcısı Halidun ARIKAN beye teşekkür ederiz.

Şbt

25.02.2022 tarihinde Matematik öğretmenimiz Gülcan UYAR 11. Sınıf öğrencilerimize konferans salonumuzda KTS kapsamında düzenlediğimiz "Eğitim alanında veya branşlar bazında örnek uygulaması olan öğretmenlerle tecrübe paylaşımı" kapsamında, pozitif düşünce ve masal anlatıcılığı atölyesi düzenleyerek eğlenceli ve verimli bir çalışma gerçekleştirdi. Öğretmenimize katkılarından dolayı teşekkür  ediyoruz.

Şbt

Değerli Yazar Mehmet Kahraman 24 Şubat 2022 Perşembe günü okulumuzdaki "Erguvan Okumalar " grubumuzla keyifli ve verimli bir söyleşi gercekleştiren Mehmet Bey'e teşekkür ediyoruz.

Şbt

Bugün kutuphanemizde "Pozitif Düşüncenin Gücü" konulu etkinliği gerçekleştiren Gülcan UYAR öğretmenimize teşekkür ediyorum.

Şbt

46 kg da 8-A şubesinden Aleyna Sena KOYAK ve 36 kg da 8-C şubesinden Rahime ERCİN Antalya'da düzenlenen judo müsabakasında kendi kilolarında bölge 1.si oldular. Türkiye finallerinde kızlarımıza başarılar diler, tebrik ederiz

Şbt

Bugün okul kütüphanemiz için gerçekleştirdiğimiz kermes etkinliği oldukça coşkulu geçti. Bu faaliyette emeği geçen başta "Erguvan Okumalar" grubu olmak üzere tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Yoğunlaştırılmış İngilizce dil programı uygulayan Türkiye genelinde toplam 454 imam hatip ortaokulundan birisi olan Proje imam hatip ortaookulumuzda 15.02.2022 Salı günü 50 soruluk İngilizce dersinden kazanım değerlendirme sınavı yapıldı.

Din Öğretim Genel Müdürlüğümüz koordinasyonu ile eş zamanlı olarak sınav uygulaması gerçekleştirildi.

Şbt

Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Yarışması ve  ROBOKARATAY Robot yarışması kapsamında 10 ar kişilik öğrenci grubu ile Ömer ELİÜŞÜK Öğretmenimizin danışmanlığı ile çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda ilimiz bünyesinde Teknofest'e ve Robokaratay yarışmalarına katılma arzusu ve gayretinde olan danışman öğretmenlerimizi ve ögrencilerimizi tebrik eder, başarılar dileriz.

Kim bilir okulumuzda yaptıkları çalışmalarla ülkemizin Türk bayrağını en yüce yerlerde dalgalandıracak nice güzel yürekler ve bu sevdaya gönül vermiş nice öğrencilerimiz vardır.

Ulaşmak bizlerin elinde!

Şbt

KTS Kapsamında okulumuz öğrencilerine anket yapıldı.

Öğrencilerimize 10.01.2022 tarihinde başarısızlık nedenleri anketi yapıldı. Başarıyı artırmak için yapılan ankette öğrencilerimizin hangi konularda sorun yaşadığı tespit edildi ve bu konularda yapılabilecek çalışmalar hakkında rapor oluşturuldu.

Ock

2022 yılı KIZ İMAM HATİP ORTAOKULU İHO 5.,6.,7.8. sınıf kız öğrencileri seçme sınavı kayıtları başladı.

YOĞUNLAŞTIRILMIŞ DİL PROGRAMI UYGULAYAN PROJE KIZ İMAM HATİP ORTAOKULU

Sınav Tarihi: 26 Mart 2022 Cumartesi

Sınav Saati: 14:00

Sınav Süresi : 120 dk.

Son Başvuru Tarihi: 25 Mart 2022 Cuma saat: 17:00

Sınav İçeriği : 4. Sınıf Şubat 2022 tarihine kadar konu Müfredatı

MEB 4. Sınıf Çalışma Fasikülleri için TIKLAYINIZ

MEB Yardımcı Kaynaklar Çalışma Fasikülleri ve Soru Bankası için TIKLAYINIZ

ÜÇ AYLARIN BAŞLANGICI

Şbt

Kts kapsamında öğrencilerin kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesine yönelik okul kütüphanesinden bağımsız olarak sınıflarda kitaplıklar oluşturuldu,dönüşümlü olarak öğrencilerin ayda 3 kitap okuması teşvik edildi.Ayrıca "Okumanın yeri ve zamanı yoktur." konulu etkinlik yapıldı, öğrencilerden  birbirinden güzel fotoğraflarla geri dönüt sağlandı ve öğrencilere  okuma bilinci kazandırıldı.

Ock

KTS kapsamında ocak ayında okulumuzun koridorunda ,öğrencilerimizin ve velilerimizin faydalanabileceği kitapların ve süreli yayınların bulunduğu bir okuma köşesi oluşturduk.