Mrt

Berat Kandilimiz hayırlı olsun.

Ramazan-i Serif'i mujdeleyen Berat Gecesi, milletimizin, Islam aleminin ve tum insanligin huzuruna vesile olsun. Gecemiz Mubarek Olsun

Ülker BEKTAŞ Okul müdürü

Mrt

2. DÖNEM 1. ORTAK YAZILI UYGULAMA SINAV PROGRAMINI İNDİRMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ

Mrt

2. DÖNEM 1. SINAV ÖNCESİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVLARI Konya ÖDM Sistemi Üzerinden 19 Mart 2022 - 27 Mart 2022 tarihleri arasında uygulamalı uzaktan çevrim içi olarak yapılacaktır.

KONYA ÖDM UZAKTAN ÇEVRİM İÇİN 2. DÖNEM 1. SINAV ÖNCESİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVLARI PROGRAMI AŞAĞIDAKİ LİNKTEDİR

Mrt

Ömer Dinçer İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri görsel sanatlar  dersinde  18 mart konulu çalışmada duygularını çizerek ifade ettiler..Çalışmalarında duygularını çizime yansıtan öğrencilerimizi kutluyoruz..

Mrt

Projemizin MART Ayı faaliyetlerinden olan, Eşleştirilmiş Okul Atölyeleri etkinliğinde eşleştirilen okullar birbirlerini ziyaret ederek okulları tanıyacak ve imkanlarından faydalanmaları amaçlanmıştır. Bu kapsamda, Karatay Fen Lisesi, Bozkırlılar Aihl ile birlikte okulumuzdan görevli öğrencilerimiz, Proje koordinatörü öğretmenleri, Nilüfer Çetiner ile birlikte Konya Karatay Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni 16 Mart 2022 tarihinde ziyaret ettiler. Proje ekibimiz Karatay Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Hat ve Güzel sanatlar bölümünün sergisini ziyaret ettiler. Ebru etkinliğine katıldılar; yine okulun Dini Musiki Bölümünün icra ettiği mini bir konser de dinlediler. Öğrencilerimiz okul ziyareti sırasında beraber çalışacakları karma takım öğrencileri ile de yüz yüze tanışma imkânı buldular. Öğrencilerimiz için eşsiz bir tecrübe olmasının yanı sıra çok da verimli ve keyifli bir ziyaret oldu.

Mrt

Akıl ve Zekâ oyunları eğlenerek öğrenmeyi sağlayan, çocukların zihinlerini açan ve yeni şeyler öğrenmelerini sağlayan oyunlardır. Çocukların yeteneklerini geliştiren ve yeni yetenekler kazanmasını sağlayan zekâ oyunları, hızlı karar verme, bir sonraki adımı düşünme ve olasılık hesaplama mantığını geliştiren oldukça faydalı oyunlardır.

Karakter gelişimine de olumlu katıkları olan bu oyunlar, çocukların planlı hareket etme becerilerini geliştiren ve kötü alışkanlıkların önüne geçen eğlencelerdir. Zekâ oyunları ile bilgi ve becerisini arttıran çocukların kendine olan güveni artmakta, kendi sınırlarını tanıması sağlanmaktadır.

Yukarıda detayları verilen, planlanmış olan KTS etkinliği kapsamında 16 Mart 2022 Çarşamba günü, okulumuzun Akıl ve Zekâ Oyunları Köşesinin açılışını yaptık.  Öğrencilerimiz artık boş zamanlarını daha aktif bir şekilde değerlendirirken kendi kişisel gelişimlerini de sağlam bir şekilde tamamlıyorlar. Nasıl mı? İşte cevap:

Akıl ve Zekâ oyunlarının faydaları:

·        Zekayı aktif tutarak öğrenmeyi kolaylaştırır.

·        Planlı hareket etme becerisi kazandırır.

·        Öngörüyü güçlendirir.

·        Yeni yetenekler edinmeyi sağlar.

·        Unutkanlığa iyi gelir.

·        Konsantrasyonu yükseltir.

·        Çözüm üretme ve çok yönlü düşünme yeteneğini geliştirir.

·        Yeteneklerin sınırını tanımayı sağlar.

·        Araştırmacı yeteneğini geliştirir.

·        Ezbercilikten uzaklaştırarak araştırmacı bir kişilik kazandırır.

·        Başarısızlıklarda yılmamayı ve tekrar denemeyi öğretir.

·        Kuralları anlamayı ve öğrenmeyi sağlar.

·        Sistemli düşünme alışkanlığını kazandırır.

·        Boş vakitlerin hem eğlenme hem de öğrenme ile geçmesini sağlar.

Mrt

KTS etkinliği kapsamında meslek dersleri öğretmenlerinden Güler KOÇAK YURTALAN hocamızın danışmanlığında 15.03.2022 Salı günü 40 ayet meal yarışması yapıldı.

Ayrıca 16 Mart 2022 çarşamba günü Okulumuz meslek dersleri öğretmenleri tarafından 40 hadis ezber okuma yarışması yapıldı.

Okulumuzda öğrenim gören öğrencilerin İslamın temel kaynaklarından kur'an-ı Kerim ve hadisin önemini kavratmak, kur'an-ı Kerim ayetlerini ve hadis metinlerini okuma ve anlama yeteneği kazandırmak amacıyla Kur'an-ı Kerim'den Hayat ölçüleri; 40 ayet etkinlikleri ve Peygamber Efendimizden Hayat ölçüleri ;40 hadis etkinlikleri ve yarışmaları yapılmıştır.

Mrt

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından uygulanan ÖDM sınavlarında başarılı olan öğrencilerimizi tiyatroya götürdük. Öğrencilerimizin motivasyonunu artırmak ve başarıyı ödüllendirmek adına gerçekleştirdiğimiz faaliyet öğrencilerimiz tarafından rağbet görmüştür. Konusu 'Çevrimiçi Gençlik' olan tiyatro, öğrencilerimizin teknoloji bağımlılığı konusunda bilinçlenmesine katkıda bulunmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyoruz.

Mrt

Öğrencilerimizi KTS kapsamında EBA uygulaması üzerinden kazanım testlerini kullanmaları için yönlendirdik. Bunun içinde EBA uygulamasının V fabrikasında kazanımlara yönelik içerikler üretip EBA üzerinden öğrencilere atıldı. Kazanımlar verildikten sonra içerikler ödev olarak verildi. EBA üzerinden hem öğrendikleri hemde eğlendikleri içerikler öğrencileri  EBA uygulamasına çekmeyi sağladı.

Mrt

7. Sınıf öğrencisilerimizle birlikte okulumuzda 14 Mart Pi(Matematik) günümüzü kutladık.

Kutlamalarımızda öğrencilerimizle birlikte pi pastaları ve pi kurabiyelerimizi yedik.

Etkinliklerimiz de pi puzzleları yapma, pi resfebeleri oluşturma, pi sayısının tamamlanması, mypiday.com ile doğum günümüzü pi sayısı içinde bulma ve pi tişörtü tasarımı yarışması yaptık.

Etkinliklerle öğrencilerimizin matematiğe karşı olumlu duygular geliştirmelerini sağladık.

Mrt

Okumuz öğrencilerinden Öznur ÇINAR(9A) ve Nisa Nur KILIÇER(11A) misafir olarak gelen öğrencilerimize tanıtım sunumu gerçekleştirmiştir.

Ulubatlı Hasan İho öğrencilerine yapılan sunuda okulumuzun tanıtımı ve imkanları hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

12 Mart 1921 İstiklal Marşımızın Kabulü

Dünya Kadınlar Günü 8 Mart

Mrt

Anne ve kız ilmihal yarışması