Kas

Alan Başlığı                                                 :Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve kültürel

Faaliyetin Gerçekleştirileceği Ay         : Ekim- Kasım (5 Kasım 2021, Cuma)

İl MEM tarafından planlanan Faaliyet: Eğitim öğretim faaliyetleri ile birlikte sosyal- kültürel

etkinliklerde ve toplum hizmeti çalışmalarında akran

eğitiminden yararlanılır.

Etkinlik Koordinatörü                                : Nilüfer Çetiner

Yukarıda detayları verilen, planlanmış olan KTS etkinliği kapsamında 5 Kasım 2021 Cuma günü, okulumuz konferans salonunda sekizinci sınıf öğrencilerimizi, Okulumuz 11-E Dil Sınıfı Öğrencilerinden Nisanur Kuyucu ve Mahmut Sami Ramazanoğlu Proje bölümü, 10. Sınıf öğrencilerinden Gülden Erva Mermer ile buluşturduk.

Bir zamanlar kendileri de sekizinci sınıf olan, ve bizim öğrencilerimizin yaşadıkları kaygıları, bizzat yaşmış olan Nisanur ve Erva Ablaları ile buluşmak, söyleşi tadındaki etkinliğe katılmak öğrencilerimize iyi geldi; motivasyonları arttı, LGS'ye yönelik de kaygıları azaldı.

Etkinliğimizi düzenlerken, "Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar." Atasözümüz bizim ana temamız oldu. Öğrencilerimizin kendileri gibi öğrenci olan ve daha birkaç yıl öncesine kadar aynı dönemlerden geçmiş olan ablalarını görmeleri, tanımları onlara heyecan verdi.

Şimdiye kadar hep ulaşılamaz gibi görünen örnek, idol kişiler ve kariyer sahiplerinden ziyade kendi akranlarını tanımak onlara ayrı bir güç verdi.

Öğrencilerimizin seminer sonrası görüşlerini de fotoğraflarda bulabilirsiniz.

OKULLARARASI MAHALLİ YILDIZLAR SATRANÇ YARIŞMASINA KATILDIK

Kas

Okulumuz 12.sinif YKS 2022 adayı kızlarımızla yaptığımız KTO Üniversitesi gezimiz meraklarıni motivasyona çevirdi.

15 Kasım'da düzenlediğimiz üniversite gezimiz öğrencilerin sınav hazırlıklarını sürdürürken üniversitede heyecanlı oldukları görüldü. Gezi esnasında bölümlerle ilgili öğrenicelerin merak ettiklerine üniversite sosyal medya ve tanıtım bölümü sorumlusu Kamil Bey içten ve samimi cevapladı.

Gezi sonrasında öğrencilerimizin motivasyonlarının arttığı gözlemlendi.

Kas

Kalite Takip Sistemi (KTS) kapsamında, 2021 yılının UNESCO tarafından Ahi Evran , Hacı Bektaş-ı Veli ve Yunus Emre yılı olarak kabul edilmesi nedeniyle  bu üç gönül insanının inanç, ahlak , hoşgörü, sevgi, saygı ve barış ögelerinin anlaşılabilmesi adına Selçuk Üniversitesi Yabancılara Türkçe Öğretimi  Araştırma ve Uygulama Merkezi ( TÖMER) Öğretim görevlisi Meral DOĞRU hocamız 12 Kasım 2021 tarihinde  okulumuzda  düzenlenen konferansla öğrencilerimizi bu konuda bilgilendirmiştir.

Kas

Karatay vaizi Fatma Hale Sağım 11 Kasım 2021 Perşembe günü okulumuz konferans salonunda "Peygamberimiz ve Vefa" konulu konuşması ile öğrencilerimize hitap etti.

Kas

Aramızdan ayrılışının 83. yılında bir büyük insanı, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu,  milli kimliğimizin Baş Mimarı  Mustafa Kemal ATATÜRK 'ü sevgi ve hürmetle anıyor onu yitirmenin  hüznüyle, ona sahip olmanın kıvancını aynı anda yaşıyoruz.

Kas

Teknoloji çağında kitap okuyan çocuk yetiştirmek ve LGS de kitap okumanın önemi konulu seminerimiz okulumuz konferans salonunda yapıldı

Kas

8. sınıf öğrencilerine yönelik okuma kültürü oluşturmanın önemi ve lgs de okuma alışkanlığı ile ilgili bir deneyim nasıl olmalıdır konulu bir seminer çalışması yaptık

Kas

Okulumuzda düzenlenen "Namaz Kılmanın Önemi "  konulu slogan ve afiş yarışması sonuçlandı. 5 Kasım 2021' de düzenlenen törende en iyi slogan ve afiş hazırlayan öğrencimiz 10A sınıfından Özlem Çekilmez ödülünü alırken tüm katılımcılara teşekkür edildi.

Kas

İHO Robotik: otomatik sulama sistemi için gerekli olan valf tasarımı teorik çalışmaları başladı.

Kas

Okulumuz, öğrencilerden matematikçilerini seçiyor. Okulumuzdaki 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin matematik sorusu çözme sayısını arttırmak amaçlı yaptığımız uygulamadır. Bu uygulamayla Ekim ayı sonu matematikçilerimiz seçildi.

Kas

Balıkesir ili Gönen Belediye Başkanlığı tarafından 06.12.2021-14.01.2022 tarihleri arasında Türkiye geneli tüm resmî/özel eğitim kurumlarında öğrenim gören lise öğrencilerine yönelik "33. Ömer Seyfettin Hikâye Yarışması" düzenleneceğine ilişkin ilgi (b) yazı ekte gönderilmiştir.

Duyurusuna http://ogm.meb.gov.tr/www/yarisma/kategori/19 bağlantısından ulaşılabilecek olan ve çevrim içi olarak gerçekleştirilecek söz konusu etkinliğin; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Millî Eğitim Temel Kanunu ile Türk Millî Eğitiminin genel amaçlarına uygun olarak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa, ilgi (a) Yönergenin 5 inci maddesinin on birinci fıkrası hükümlerine ve yürürlükteki diğer tüm düzenlemelerde belirtilen hüküm, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde, denetimleri ilgili okul müdürlükleri tarafından gerçekleştirilmek üzere, gönüllülük esasına göre, ücretsiz olarak yapılması hususunda gereğini rica ederim.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun

Ekm

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün, 11-31 Ekim 2021 tarihleri arasında  yapılacak olan Deneyap Teknoloji Atölyelerinde Eğitim alacak öğrenciler ile ilgili ilgi yazısı ekte gönderilmiştir.