Ekm

Hayvanlara karşı sevgi ve merhamet duygularını derinden yaşayan öğrencilerimiz Gül Nisa OKKA ve Hatice Kübra MUSLUKÇU bahçede buldukları yaralı kedinin tedavisi için seferber oldu. Öğretmenleri ve okul idaresiyle iletişime geçen öğrencilerimiz sayesinde Karatay Belediyesine haber verildi. Ekiplerin müdahalesi ile kedimizin tedavisi yapıldı. Öğrencilerimize ve öğretmenimize duyarlılıkları, Karatay Belediyesine yardımları ve hassasiyetleri için çok teşekkür ediyoruz...

Ekm

Okulunuz bünyesinde bulunan İHO öğrencilerimizi bu sene ilk kez LGS'ye hazırlamanın heyecanını yaşıyor, velilerimizin heyecanına ortak oluyoruz. Her pazartesi okulumuzda 8. Sınıf velilerimize yönelik hazırlanacak seminerlerimizin ilkini okul psikolojik danışmanımız 'LGS Tanıtımı' olarak gerçekleştirdi. Sınav sistemi hakkında bilgi verilen seminer Velilerimizden gelen sorularla sonlandırıldı. Bir sonraki hafta yapacağımız seminerimizde katılımın daha yüksek olmasını diliyoruz.

Ekm

6-A ve 10-A Şubeleri Dersleri Uzaktan Online EBA Canlı Ders ile yapılacaktır.

Ekm

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında okul panosu hazırlandı.

Hayvan sevgisi, insandaki yardımlaşma , iyilikseverlik ve sevgi gibi duyguları geliştirir.

Hayvanlara karşı sevgi ve merhamet duyguları uyandırmak , onları korumak ve haklarına saygı duyulmasını sağlamak için okulumuzda da Hayvanları Koruma Günü kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü yardımcı kaynak desteği

Ekm

Konya Bilim Merkezi'nde düzenlenen 8. Bilim festivaline katılan öğrenciler Festival de yer alan Milli ve Yerli savunma sistemlerini ilgiyle izlediler.

Kuran-ı Kerim sınıfımız hizmetinizde

Ekm

Araştırmacı yazar Rahim TÜRK okulumuz öğrencilerine Liderlik ve Hitabet semineri verdi.

Araştırmacı yazar Rahim TÜRK hocamıza teşekkür ederiz.

7. ve 11. Sınıf öğrencilerimiz için destekleme ve Yetiştirme Kursu

12-15 Ekim tarihleri arasında 7 ve 11. Sınıfta bulunan öğrencilerimiz için de destekleme ve Yetiştirme Kursu Başvuruları yapabilirsiniz. 16 Ekimden sonra okulumuzda kurslar ücretsiz başlayacaktır.

Okçuluk kursunu bitiren bireyin;

1. Okçuluğun tanımı, kavramsal çerçevesi ile saha, malzeme ve kurallarını açıklaması,

2. Okçulukta kullanılan yay çeşitlerini, ok ve ok çeşitlerini, yay parçaları ve aksesuarlarını, okçu aksesuarlarını, okçuluk için gerekli araç ve gereçleri tanıması ve açıklaması,

3. Kursiyerin, genel ısınmayı, omuz, kol, ve parmaklar, boyun ve sırt kasları, bel çevresi, kalça, bacak bölgesinde ısınma ve soğuma hareketlerini uygulayabilmesi

4. Kursiyer atış alanı boyutlarını, atış alanı donanımları kurallarını, atış sırası ve zaman kontrolünü, sporcu kural ihlallerinde ne tür cezalar alabileceğini öğrenmesi ve uygulayabilmesi,

5. Yaysız duruş ve ok atış tekniğini, yay ile duruş ve tutuş tekniğini, yay ile çekiş yapmayı ve kesiştirmeyi uygulayabilmesi,

6. 10 m atışları öncesi genel ve özel ısınmayı, clicker ile atış ve nişangâh ayarı yapabilmesi,

7. 30 m'de atış tekniği pozisyonunu koruması, 30 m atış mesafesine psikolojik olarak hazır olması ve isabetli atışlar yapabilmeli.

Salgınla mücadelede eğitimi

E-twining ödül töreni

Eyl

Ortaokul öğrencilerimize yönelik zarafet ve görgü kuralları eğitimi

Eyl

Öğrencilerimizi ilgi duydukları meslekler ile tanıştırmak, onların bu meslekler hakkında bilgi edinmelerini sağlamak, motivasyon, farkındalık ve hedef belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla 28 Eylül'de okulumuz  konferans salonunda 11. ve 12.sinif öğrencilerimize yönelik Kariyer Günleri etkinliği başladı.

''Kariyer Günleri''nin ilk gününde öğrencilerimizin hedeflerini sağlıklı bir şekilde belirlemeleri, meslekleri eğitim aşaması ve çalışma koşulları bakımından daha iyi tanıyıp irdelemeleri, meslek tercihi ve kariyer planlamasında doğru adım atmaları adına ilk kariyer mesleği olarak doktorluk mesleği ile başladı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Aslıhan TİTREK hanım okulumuz öğrencilerine meslek hakkında bilgilerinin yanında bu bölümü kazanmak için neler yapmaları gerektiğinin yanında bölümü okurken bölümün olumlu ve olumsuz yanlarını da belirtti. Öğrencilerimizin merak ve ilgiyle takip ettikleri konuşma soru cevap bölümüyle son buldu.

Dr. Aslıhan TİTREK hanıma değerli bilgilerinden dolayı okulumuz adına teşekkür ederiz.

Eyl

Aşağıdaki listeden geçici şifrenizi öğrenip http://konyaods.meb.gov.tr/ods/ sitesine girip kurum kodu 759873 yazın, okul numaranızı yazın, geçici şifreniz ile giriş yaptıktan sonra unutmayacağınız yeni bir şifre belirleyip (Yeni Şifre alanına en az 4 karakter girilmelidir. ) kullanıcı sözleşmesini okudum kabul ediyorum seçip doğrulama kodunu girip giriş yapabilirsiniz. Bundan sonra her zaman belirlediğiniz kendi şifreniz ile sisteme giriş yapacaksınız.  Belirlediğiniz şifreyi unutmayınız. Bir yere not alınız.