Nis

12. SINIFLAR 2. DÖNEM 2. ORTAK YAZILI SINAV PROGRAMI 25 Nisan 2022-29 Nisan 2022 tarihleri arasında uygulanacaktır.

12. Sınıflar 2. DÖNEM 2. ORTAK YAZILI UYGULAMA SINAV PROGRAMINI İNDİRMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ

HOŞGELDİN 11 AYIN SULTANI

Okulumuzda Ramazan ayını karşılama hazırlıkları büyük bir coşkuyla yapıldı. İHL Meslek Dersleri öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz  için uygulamaya yönelik  Ramazan takvimi oluştururken, koridorlarımız bu aya özel bir şekilde süslendi. 9. Sınıf öğrencilerimiz arkadaş ve öğretmenleri için MERHABA RAMAZAN konulu çalışmayı sergilediler. Mübarek Ramazan ayının dünyamız, ülkemiz ve okulumuza güzellikler getirmesi duasıyla...

NOT: Okulumuzda hafta içi her gün 13.10'da öğrenci, öğretmen ve velilerimizin katılımıyla mukabele okunacaktır.

Hoşgeldin Onbir Ayın Sultanı Ramazan

Mrt

Okulumuz 5,6,7. Sınıf öğrencileri arasında " 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" Temalı Afiş ve Akrostiş Yarışması başladı.

Mrt

Beslenme, yaşamımızın vazgeçilmezi olarak yer alan bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyaç özellikle ergenlik döneminde büyüme ve gelişme açısından büyük önem taşımaktadır.  Biyoloji dersi kazanımları kapsamında 21.03.2022 Salı günü Diyetisyen Berivan BAYKUŞ tarafından ortaokul ve lise  öğrencilerimize "Beslenme ve Sağlıklı Yaşam" semineri verildi.

Seminerde beslenme tanımı, yetersiz ve dengesiz beslenme alışkanlıkları ve buna bağlı olarak gelişen hastalıklar, beslenme faktörleri, Türkiye'de obezite, şeker hastalığı, yanlış diyetler, detoksların ergenlik dönemindeki zararları, kahvaltı tüketiminin önemi, fiziksel aktivitenin öneminin yanı sıra sağlıklı beslenme önerileri anlatıldı. Öğrencilerimize pek çok farkındalık kazandıran sunum soru-cevaplar ile sona erdi.

Mrt

Prof. Dr. Ömer Dinçer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak sosyal medya platformlarını aktif kullanarak öğrencilerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Sizi, her mecrada İletişimi önemseyen okulumuzun sosyal medya hesaplarını ve İnternet sitesini takip etmeye davet ediyoruz.

Mrt

ORTAOKUL SEÇME SINAVI 26 MART CUMARTESİ SAAT 14.00'DE YAPILDI.

Mrt

"Erguvan Okumalar" grubumuz, ortaokuldaki kardeşleriyle kitap söyleşisi gerçekleştirdi. "Göl Çocukları" adlı kitabın analizinin yapıldığı sınıfta, dinleyen öğrencilerimiz de oldukça aktif ve heyecanlıydı. Bu bağlamda ilkini gerçekleştirdiğimiz abla -kardeş kitap söyleşisi etkinliğimiz, bundan sonra da devam edecektir.

Mrt

Yine bir diğer etkinliğimiz "Film saati" idi. "Hıçkırık" adlı filmi ve "Erguvan Okumalar" grubumuzun hazırladığı slayt gösterilerini izleyen öğrencilerimiz eğlenceli dakikalar geçirdi.

Mrt

Kütüphane Haftası etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor.

Yazar Mehmet Alper Süzer, öğrencilerimizle buluştu. "Operasyon" adlı kitabı ve harika söyleşisi ile öğrencilerimizin heyecanlı bir zaman dilimi geçirmesini sağlayan Süzer, öğrencilerimizin okumaya ve öğrenmeye olan ilgisinden oldukça memnun kaldığını ifade etti.Biz de kendisine bizleri ziyaretinden dolayı teşekkür ediyoruz.

İMAM HATİP ORTAOKULU SEÇME SINAVI BAŞVURULARIMIZ BAŞLADI

Mrt

8A aleyna sena koyak 44 kiloda türkiye 2. 8C rahime ercin 36 kiloda türkiye 3.su oldular.

Mrt

Kütüphane Haftası dolayısıyla kütüphanemizde kitap bulma, kitap kumbarasi, ayraç yapma, tangram, mangala, slogan vb. etkinlikler planlandı. Etkinliklere katılımın ilk günden bu kadar yoğun olması, etkinlikleri düzenleyen "Erguvan Okumalar" grubumuzun çok güzel işler çıkardığının bir göstergesi oldu adeta. Haftaya; öğrencilerin düzenlediği söyleşiler, yazar davetleri, sinema gösterimi vb etkinliklerle devam edilecek. Şimdiden tüm öğrencilerimize iyi eğlenceler dileriz.

Mrt

21.03.2022 tarihinde deneme sınavında başarılı olan 8. Sınıf öğrencilerimizi, sınava hazırlık sürecinde motive olabilmeleri ve ilimizdeki eğitim kurumlarını tanımaları amacıyla Meram Fen Lisesine geziye götürdük. Tanıtımı yapan Meram Fen Lisesi öğrencilerine teşekkür ederiz.

18 Mart Çanakkale Zaferi