Ekm

Türk kültürünün yurt dışında tanıtılması, yayılması ve korunması, yurt dışındaki vatandaşlarımız ve soydaşlarımızın kültürel bağlarının korunması, güçlendirilmesi ile Türk dilinin öğretilmesi amacıyla yurt dışında öğretmen ve okutman görevlendirilmesi yapılmaktadır. Anılan görevlendirme yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı bir sınav ile gerçekleştirilmektedir. Sınavlar https://www.meb.gov.tr/ ve https://abdigm.meb.gov.tr/ internet adreslerinden yayımlanacak kılavuzlarla ilan edileceği ile ilgili ilgi yazı ekte gönderilmiştir. Adayların sınav başvurusunun son günü itibariyle son beş yıl içerisinde Almanca, Fransızca, İngilizce veya ilgili ülke dilinde ÖSYM tarafından yapılan YDS veya YÖKDİL sınavlarından kılavuzlarda belirtilecek düzeyde bir puan ya da bu puana denk ÖSYM tarafından eşdeğerliliği kabul edilen bir dil belgesine sahip olmaları gerektiğinden ilgili kişilerin dil belgelerine ilişkin gerekli hazırlıkları yapmaları önem arz etmektedir.

Bilgilerinizi ve yukarıdaki açıklamaların okulunuz öğretmenlerine ivedilikle duyurulmasını rica ederim.

Ekm

Öğretmen Akademisi Vakfının, son katılım tarihi 25 Kasım 2018 olmak üzere Türkiye geneli resmî okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında görevli öğretmenlere yönelik, öğretmenlerin e-içerik geliştirme becerilerini desteklemek ve bu konudaki farkındalıklarını arttırmak amacıyla ilgi yazı eki şartname esasları doğrultusunda Tasarla, Paylaş, Kazandır konulu "E-İçerik Geliştirme Yarışması" düzenleme talebine ilişkin Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün yazısı ekte gönderilmiştir.

Bilgilerinizi ve gönüllülük esasına göre katılımın sağlanması ve denetiminin müdürlüğünüzce yapılmasını rica ederim.

Ekm

22-23-24Ekim2018tarihleriarasındaKonya Ramada Hotel Konferans Salonlarındagerçekleştirilecekolan“2.UluslararasıSosyalBilimler ve Eğitim Araştırmaları Sempozyumu” (ISCER, 2018) Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Pedagoji Akademiişbirliğiyledüzenlenmektedir.Sempozyumunanateması“DeğişenDünyadaİnsan,Toplum ve Eğitim” olarak belirlenmiştir. Bu sempozyum bilim insanlarını, araştırmacıları, öğretmenleri ve öğrencileriçalıştaylar,sözlüsunumlar,posterlervesergilervasıtasıylabilgilerinipaylaşmaküzerebir araya getirmeyiamaçlamaktadır.

Öğretmenlerimizin mesleki gelişiminekatkısağlayacakektebelirtilentemalardasunumlaryapılacaktır.Aynı zamandaulusalveuluslararasıünesahipbiliminsanları(ektebelirtilen)konferanslarverecektir. Sempozyuma, dinleyici olarak, yönetici ve öğretmenlerimizin katılımı için ekteki bilgilerin duyurulmasıhususundagereğiniarzederim

Ekm

KTO Karatay Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARSEM) tarafından öğretmenlere yönelik

"Robotik Öğretmen Sertifika Programı´´nın 20-21-27-28 Ekim 2018 tarihinde düzenleneceğine ilişkin ilgi yazı ve ekleri

ekte gönderilmiştir. Konunun okulunuz öğretmenlerine duyurulması hususunda;

Bilgilerinizi rica ederim..

Ekm

Eğitimde FATİH Projesi kapsamında etkileşimli tahta kurulumu gerçekleştirilen okullarda ilgi (a ve c) Bakanlık yazılarında belirtilen hususların sağlıklı bir şekilde takibi için okul/kurumlardaki ihtiyaç fazlası etkileşimli tahtaların belirlenmesine ihtiyaç duyulmuştur.

Buna göre faz 1 ve faz 2 kapsamında etkileşimli tahta kurulumu yapılan okul/kurumlar tarafından ek excel dosyasının doldurularak           22 Ekim 2018 Pazartesi günü mesai bitimine kadar bilgi verilmesi gerekmektedir.

15 Ekim 2018 itibariyle Nöbet yerleri

Ekm

Sınıf rehber öğretmenlerimizin sınıf şube atamaları e-okuldan yapılmış olup  sınıf rehber öğretmenlerimizin e-okul sisteminde veli baba ve anne iletişim bilgilerini (Cep telefon numaralarını)  18 Ekim 2018 perşembe mesai bitimine kadar güncellemeleri ve kontrol edilmesi gerekmektedir.

Ekm

1. Dönem BT rehberliği kapsaminda çizelgede belirtilen tarih ve saatlerde öğretmen sınıf içi uygulaması yapılacaktır. Tarih ve saatleri gösteren tablo çizelgesi öğretmenler odasında duyuru panosuna asılmıştır.

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME İşlemi bilgilendirme

ORTAOKUL 5. SINIF ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI BAŞVURU FORMU WORD

Haz

PROF. DR. ÖMER DİNÇER KIZ İMAM HATİP ORTAOKULU ÖĞRENCİ SEÇME SINAVINA BAŞVURULARIMIZ BAŞLAMIŞTIR. AŞAĞIDAKİ LİNKTEN BAŞVURU FORMUNU İNDİREBİLİRSİNİZ.

2018 Yılı Ortaöğretime Geçiş Tercih Ve Yerleştirme Kılavuzu ve Yönergesi

kılavuzu MEB tarafından açıklandı. Öğrenciler, tercih ve yerleştirme kılavuzu http://odsgm.meb.gov.tradresinden sorgulama sayfası açıldığında sonuçlarına ulaşabilecek. Liselere yerleştirmeler için tercihler 2-13 Temmuz´da alınacak. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 30 Temmuz´da açıklanacak. MEB, 2 Haziran´da gerçekleşen LGS´nin sonuçlarını bugün saat 16:00´da açıklamıştı.

ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI TANITIM KİTAPÇIĞI

Haz

11 Haziran 2018 Pazartesi günü saat 09.30 da Sayın Müsteşarımız Doç. Dr. Yusuf TEKİN EBA üzerinden yapılacak canlı yayına katılacaktır.
Canlı yayın http://www.eba.gov.tr/uzem/canli adresi üzerinden yapılacak olup, Sayın Müsteşarımıza sormak istediğiniz soruları, 07 Haziran 2018 tarihinden itibaren soru@eba.gov.tr adresine gönderebilirsiniz.
Gönderilen Sorularda;   Öğretmenin Adı Soyadı, Okul Adı  ve İl Adı bilgilerine mutlaka yer verilmelidir.

ÖĞRETMENLERİMİZE DUYURULUR

Haz

Milli Eğitim Bakanlığı, müsteşar Yusuf Tekin imzası ile öğretmenlerin yıl sonu işlemleri arasında yer alan zümre toplantılarına ilişkin resmi yazı yayınladı. Yazıda seçimler nedeni ile öğretmenlerin zümre toplantıları takviminde değişikliğe gidildiğine dikkat çekildi.

MEB tarafından kurmlara gönderilen ve okul, ilçe ve il öğretmenn zümre toplantılarının tarihlerinde meydana gelen değişiklikle ilgili resmi yazı şöyle: