T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / KARATAY - Prof.Dr.Ömer Dinçer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okulumuzun Tarihi

Okulumuzun Tarihi

Prof. Dr. Ömer DİNÇER KAİHL

Okulumuzun Tarihi

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 32 derslikli Ticaret Meslek Lisesi olarak inşa ettirilen okulumuz 2011-2013 yılları arasında Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapmış Prof. Dr. Ömer Dinçer'in adı ile Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında açılmıştır.

 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Fen ve Sosyal Bilimler Proje Uygulama Okulu olarak belirlenmiş ve bu kapsamda Fen ve Sosyal Bilimler müfredatı okulumuzda uygulanmıştır. Bu yönüyle Konya'da kız öğrencilere hitap eden ilk okuldur.

 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren Prof. Dr. Ömer Dinçer Kız İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf seviyesinde ve dil ağırlıklı olarak eğitim verilmektedir.

Okulumuzda 32 derslik, birer adet fizik, kimya, biyoloji laboratuvarı, meslek dersleri uygulama atölyesi ve bir bilişim sınıfı mevcuttur. 48 öğretmenimiz ve derslik başına düşen ortalama 25 öğrenciyle eğitim-öğretime devam etmektedir. Okulumuzun öğrenci sayısı toplam 681 olup öğrencilerimiz tam gün eğitim öğretim görmektedir.

Öğrencilerimiz her yıl Yaşlılar Haftası, Huzurevi ziyaretleri, Sevgi Evleri ve Şeb-i Arus etkinliklerinde görev alarak gönüllü toplum hizmeti görevlerini yerine getirmektedirler. Okul içerisinde yapacağımız etkinliklerle öğrencilerimizin motivasyonunu üst seviyede tutmayı hedefliyoruz. Bu etkinliklerden bazıları masa tenisi turnuvaları, geleneksel bahar şenlikleri,  münazara yarışmaları, Konya İnsan Mektebi, yazar-şair kitap imza günleri, Genç Nida Kuran-ı Kerim İl Yarışması, Aşure şenliği, İl ve İlçe Müftülükleri ile iş birliği çerçevesinde yapılan kurslar, İftar etkinliği, okçuluk, dart ve oryantiringdir. Okçulukta Konya  1, 2 ve 3'üncülüğü, dartta İl 3.'üncülüğü, oryantiring İl  3 'üncülüğü, masa tenisinde de il 3'üncülüğümüz vardır. Kalite takip sistemi, üniversite kariyer ve bilimsel gelişim, sınav kaygısı ile baş edebilme faaliyetleri organize ediyoruz.Belediye, KOP, Konya Müftülüğü, KTO, Selçuk ve Meram Necmettin Erbakan Üniversitesi ile iletişim ve işbirliği halindeyiz. Okulumuzda Destekleme ve Yetiştirme Kursları açılmaktadır. Ayrıca Genç Kalemler, Erguvan Okumalar, TÜGVA okuma gruplarımız vardır. Psikoloji, sosyoloji, değerler eğitimi ve edebiyat dallarından TÜBİTAK lise öğrencileri araştırma projelerinde bölge finallerine katılmış bulunmaktayız. Öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası yarışmalara katılımını ve başarılarını ödüllendirmekte ve onları dinamik tutmaktayız.

Okulumuz, öğretime önem verdiği kadar eğitimin de gerekliliğine inanmaktadır. Her eğitimin amacı öğrenmedir. Ayrıca öğrencilerimiz, gezi, okçuluk, voleybol, badminton, koro, dart, masa tenisi, oryantiring, tiyatro, bilimsel araştırmalar (TÜBİTAK) ve satranç gibi ders dışı eğitim etkinliklerinde de faaliyet göstermektedir. Okulumuz proje okulu olduğundan birçok proje aktif olarak yürütülmektedir.

OKULDA YÜRÜTÜLEN E-TWİNNİNG PROJELERİ

1-      Gülsen KAYMAK, STRUGGLE AGAINST VIOLENT EXTREMISM (-SAVE-)

2-      Gülay COŞAR, ŞEHRİNİ TANI KÜLTÜRÜNÜ KORU

3-      Dilek ÖZTÜRK, X E DEĞER VER MATEMATİĞE ŞANS VER

4-      Dilek ÖZTÜRK, AUTUMN IN THE WORLD VIA LETTERS ( MEKTUPLARLA DÜNYADA SONBAHAR)

5-      Melike YILMAZ, HAYATIN MATEMATİĞİ

6-      Nilüfer ÇETİNER, BİLİMİN IŞIĞINDA KADINLAR (WOMEN IN THE LIGHT OF SCIENCE -WITLOS-) SHARING

TRADITIONS! LIFE IS PUZZLE DO YOUR FAVOUR, EDL-THE POWER OF MUSIC, THE POWER OF WORDS, All We Need Is Love, Bringing Cultures through Festivals Tüm bu faaliyetlerimizi sunmuş olduğumuz bu ERASMUS projesi ile kurum olarak daha önceden dâhil olamadığımız ERASMUS fırsatlarından faydalanarak taçlandırma gayretindeyiz.

Okulumuzda 1. dönem yapılan öğretmenler kurul toplantısında ERASMUS programı konusu öğretmenlere sözlü ve yazılı olarak bildirildi. Eğitim kadromuzdan üç öğretmenimiz ERASMUS kapsamında yurt dışı hareketlilik faaliyetlerine aktif olarak katılmıştır. Bu hareketliliğe katılan öğretmenlerimizden Gülsen KAYMAK, mesleki becerilerinin geliştiğini ve farklı kültürlere karşı hoşgörüleri kazandıklarını belirtmiş ve bu tür projelerin önemine vurgu yaparak projeye katılmanın gerekliliğinden bahsetmiştir. Projemizin yazım sürecinde Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi ile iletişime geçilmiş ve ERASMUS kapsamındaki okul ve kişilerin deneyimlerinden faydalanılmıştır.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.05.2020 - Güncelleme: 18.06.2021 14:00 - Görüntülenme: 1715
  Beğen | 8  kişi beğendi