T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / KARATAY - Prof.Dr.Ömer Dinçer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 1 milyon öğretmene seslendi! Müjdeyi verdi

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye'nin 957 ilçesine öğretmen destek noktaları açılacağını ve geniş çaplı çalışmalar başlatıldığını duyurdu. Selçuk öğretmenlere de bir müjde verdi.

Bakan Ziya Selçuk, öğretmenlerin 5 günlük mesleki çalışma döneminin başlaması dolayısıyla MEB'in Eğitim Bilişim Ağı'ndan (EBA) meslektaşlarına seslenerek Eğitim Vizyonu'nda sınıfı duvarların dışına taşıma hedefinin bulunduğuna işaret etti.

Selçuk, "İstedim ki hepimiz için öyle olsun. Burası görme engelliler ortaokulu. İçeride görme engelli öğrencilerimizle otizmli öğrencilerimiz, birden fazla engeli olan özel gereksinimli öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerimizin öğretmenlerinin de bazıları bu okuldan mezunlar. İçeride ders veren görme engelli meslektaşlarımız var. İstedim ki onların göremediği ama hissettiği muhteşem ağaçları, onlar adına ülkenin tüm öğretmenleri görsün." diye konuştu. 

Attığımız her adım, uzun vadeli

Büyük hayalleri olanların ağacının "çınar" olduğunu dile getiren Selçuk, "Siz, ben, okul yöneticilerimiz, velilerimiz, eğitim gönüllülerimiz bu toprağın geleceğini teslim alan bizler, yıllar sonra burada oynayacak çocukların buradaki öğretmenlerin, konuşacak Bakan'ın geçireceği günleri tesis ediyoruz. Attığımız her adım, uzun vadeli. Çınar dikmek ne ister? Emek ister, aşk ister, hayal ister ve daha ilginci diktiğin çınarın altında bir kez bile dinlenemeyeceğini bildiğin halde sabırla beklemek ister." değerlendirmesinde bulundu. 

Eski dildeki "saye" kelimesinin gölge anlamına geldiğini aktaran Selçuk, "Siz göremeyecek olabilirsiniz ama gelecek nesiller, sizin sayenizde dinlenecekler. Bu haftaya ve her güne vazifenizin büyüklüğünü bilerek başlayın isterim." dedi. 

- "Merkezde geniş çaplı çalışma yürütüyoruz"

Bakan Selçuk, ilk ara tatille ilgili ise şunları kaydetti:

"Bu uygulamayla birlikte çocuklarımıza nefes aldıralım, sizlere de mesleki gelişim programlarımız için zaman ayırabilelim istedik. Bu konudaki gönüllülüğünüz ve desteğiniz için teşekkür etmek isterim. Bizim çıkış noktamız sizlersiniz. Öğretmenin gayreti, isteği, öğrenme çabası, öğrenme yolculuğunu sürdürme çabası olmazsa yol alamayız."   

Öğretmenlerin mesleki gelişimleri için merkezde geniş çaplı çalışma yürüttüklerini bildiren Selçuk, yeni eğitim programları açıldığını, eğitimci eğitimlerinin ve öğretmen eğitimlerinin yapıldığını anlattı. 

Öğretmen destek noktaları açılıyor

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.11.2019 - Güncelleme: 18.11.2019 21:57 - Görüntülenme: 1867
  Beğen | 0  kişi beğendi