Biyoloji dersi kazanımları kapsamında Diyetisyen Berivan BAYKUŞ tarafından öğrencilerimize seminer verildi.

Beslenme, yaşamımızın vazgeçilmezi olarak yer alan bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyaç özellikle ergenlik döneminde büyüme ve gelişme açısından büyük önem taşımaktadır.  Biyoloji dersi kazanımları kapsamında 21.03.2022 Salı günü Diyetisyen Berivan BAYKUŞ tarafından ortaokul ve lise  öğrencilerimize "Beslenme ve Sağlıklı Yaşam" semineri verildi.

Seminerde beslenme tanımı, yetersiz ve dengesiz beslenme alışkanlıkları ve buna bağlı olarak gelişen hastalıklar, beslenme faktörleri, Türkiye'de obezite, şeker hastalığı, yanlış diyetler, detoksların ergenlik dönemindeki zararları, kahvaltı tüketiminin önemi, fiziksel aktivitenin öneminin yanı sıra sağlıklı beslenme önerileri anlatıldı. Öğrencilerimize pek çok farkındalık kazandıran sunum soru-cevaplar ile sona erdi.

29-03-202229-03-202229-03-2022

Yayın: 29.03.2022 - Güncelleme: 29.03.2022 21:01 - Görüntülenme: 235