T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / KARATAY - Prof.Dr.Ömer Dinçer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

2. DÖNEM ORTAOKUL 5., 6., 7. SINIFLAR SINAVA GİRECEK OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN ORTAK YAZILI SINAVI PROGRAMI 2020-2021 YILI 2. DÖNEM

İMAM HATİP ORTAOKULU 5., 6. VE 7. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE DUYURULUR 

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ORTAOKUL 5., 6. VE 7. SINIF ÖĞRENCİLERİNDEN 2. DÖNEM SINAVA GİRMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZİN YAZILI SINAVLARI 3 HAZİRAN 2021 PERŞEMBE GÜNÜ OKULUMUZDA YAPILMAYA BAŞLANACAKTIR. AŞAĞIDA HAFTALIK SINAV PROGRAMINDA BELİRTİLEN SINAV PROGRAMINA GÖRE OKULUMUZDA 2. DÖNEM YAZILI SINAVLARI YAPILACAKTIR. 

2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde imam hatip ortaokullarındaki derslerin ölçme ve değerlendirme işlemlerine yönelik olarak;

1-İkinci dönem için sınavlara katılıp katılmama hususunda öğrencilere tercih hakkı sunulacaktır. İsteyen öğrenciler için sınav yapılacaktır. 26 Mayıs 2021 tarihi itibariyle sınava katılmak istemeyen öğrenci velilerinden dilekçeler elektronik ortamda alınmıştır.

a. İkinci dönem sınavlarına katılmak istemeyen öğrencilerin sadece birinci dönem notlarına göre değerlendirilmeleri sağlanacak ve bu öğrencilere başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme uygulaması yapılmayacaktır.

Yukarıdaki durumlardan hangisinin tercih edildiği öğrenci velisinin yazılı veya e-posta yoluyla yapacağı başvuru 26 Mayıs 2021 tarihine kadar okul müdürlüğüne bildirilmiş ve ilgili derslerin öğretmenleri ile okul yönetimi tarafından gerekli tedbirler alınmıştır.

2. Sınavların yapılması durumunda;

a) Seçmeli dersler dâhil bütün derslerden sadece bir sınav notu karneye yansıtılacaktır.

 b) Sınavlar okul ortamında ve yüz yüze yapılacaktır.

Öğrencilerin sınavları 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi başından 26 Mart 2021 tarihine kadar işlenen konu ve kazanımları kapsayacak şekilde uygulanacaktır.

 c) Öğrencilerin farklı bir ilde bulunması durumunda, öğrenciler sınavlara bulundukları yerlerdeki aynı okul türündeki okullarda girebileceklerdir. Bu kapsamda, okulların gerekli hazırlık ve planlamaları yapabilmeleri için öğrenci velileri, 26 Mayıs 2021 Çarşamba gününe kadar taleplerini bulundukları ildeki ilgili okul müdürlüğüne bir dilekçe ile iletecek, öğrencilerin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünü de bu konuda bilgilendirecektir. Bu durumdaki öğrencilerin sınava girdikleri derslere ilişkin aldıkları puanlar, sınava girilen okul müdürlüğünce öğrencilerin kayıtlarının bulunduğu okullara elektronik ortamda ivedilikle bildirilecek ve sınav evrakları da ilgili okul müdürlüğüne ulaştırılacaktır.

d) Yurt dışında bulunan ve sınavlara bulunduğu ülkede katılmak isteyen öğrenciler; bulunduğu yerin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği/Başkonsolosluğu/Konsolosluğu eğitim üşavirliği/ataşeliğine başvuracak, sınav takvimi ve soruları öğrencinin kayıtlı olduğu okul müdürlüğünce hazırlanarak, kurulacak iletişim sonrasında yurt dışı temsilciliğince verilecek resmî e-posta adresi üzerinden elektronik ortamda gönderilecek, yurt dışı temsilciliğince sınav uygulanacak ve aynı şekilde cevapları taranmış olarak okul müdürlüğünce e-posta ile alınacaktır.

e) Kendisinde veya birlikte kaldığı aile bireylerinde herhangi bir kronik rahatsızlığı bulunan öğrenciler, okul içinde uygun bir zamanda ve izole bir ortamda sınava alınacaktır.

f) Sınavı yapılacak her bir ders için sınav süresi 40 dakika olarak planlanacak ve sınav soruları bu süreye uygun olarak hazırlanacaktır.

g) Yatılı bölge ortaokullarında kayıtlı olan ve eğitim öğretim sürecini uzaktan eğitim yoluyla takip eden öğrencilerin, sınav tarihlerinin olduğu günlerde pansiyon kapasitesi, ulaşım şartları ve hijyen koşulları dikkate alınarak pansiyonda konaklayabilmeleri sağlanacaktır.

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ 2. DÖNEM  5., 6. ve 7. SINIFLAR SINAVA GİRECEK OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN ORTAK YAZILI SINAVI PROGRAMI AŞAĞIDAKİ LİNKTEDİR.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.05.2021 - Güncelleme: 26.05.2021 17:59 - Görüntülenme: 1057
  Beğen | 4  kişi beğendi